FAMILY REUVERS-KRAMER, Treebeek 1930-1990

De heer Th.Reuvers (Apeldoorn 1902 - Treebeek 1990) was achtereenvolgens beroepsmilitair, beambte en controleur bij de staatsmijn Emma, en sociaal werker.
Mevrouw Fr.Reuvers-Kramer (Aalten 1901 - Treebeek 1966) was huisvrouw en moeder van dertien kinderen, waaronder twee die als baby overleden en verder drie zonen en acht dochters.

De oudste zoon van het echtpaar Reuvers-Kramer, dhr Th.B.Reuvers, was een der vele Nederlandse dienstplichtigen die na de capitulatie naar huis waren gestuurd, maar later door de Duitsers opgeroepen voor de Arbeitseinsatz.
Gelukkig kon hij gebruik maken van een vluchtroute: hij stapte in Groenlo uit de trein naar Duitsland en werd door verzetslieden naar een boer in Lichtenvoorde gebracht, bij wie hij kon onderduiken.Na de oorlog moest hij eerst aansterken ...... maar in 1949 trouwde hij met mej. M.A.C.Gerards.
(Volgens een van mijn zussen werkte hij tijdens de oorlog al voor de PTT. Hij bleef daar werken tot zijn pensioen in 1987.)
Op deze foto ziet u de heer Th.Reuvers (tweede van links) voor kasteel Hoensbroek met zijn drie zonen (van links naar rechts) Theo (1922), Henk (1935) en Ben (1941).
Op deze foto ziet u rechts de heer Th.Reuvers en links zijn oudste zoon, de heer Th.B.Reuvers, aan de maaltijd.
Op deze laatste foto ziet u een rechte lijn van vier generaties Reuvers:
van links naar rechts dhr Th.B.Reuvers (1922, oudste zoon van Th.), de heer Th.Reuvers (1902), de heer H.F.H.Reuvers (1951, tweede zoon van Th.B.) en de heer E.Reuvers (1976, oudste zoon van H.F.H.).
HOME