PIET RIJSTEPAP ALS NIEUWSLEZER


Eenmaal heb ik Piet Rijstepap als nieuwslezer in actie gezien. Hij las op neutrale toon het volgende merkwaardige nieuws voor:

Goede avond!

Het duo Mark Rutte en Hugo de Jonge heeft zojuist een toelichting gegeven op de nieuwe gedragsregels. De opgestoken duim en de brede glimlach zijn verplicht binnen tien meter van mensen uit de risicogroepen. Deze zijn te herkennen aan de voorgeschreven rode mondkapjes.
Bij de politie blijven de oogkleppen verplicht.
Het voorstel van Rob Jetten om een lange neus te maken naar iedereen die we in een trein of bus zonder mondkapje aantreffen heeft geen meerderheid in het parlement.
Een voorstel om onze auto's in quarantaine te zetten teneinde de luchtvervuiling tegen te gaan werd ingetrokken omdat het Jesse Klaver teveel hoofdpijn bezorgde.
De regering van Cambodja vindt dat de WHO laks reageert op de nieuwe variant van de pest die in het land is uitgebroken. Er zouden al meer dan duizend mensen aan de ziekte zijn overleden. De WHO laat weten dat de pest al lang onder controle is, en dat dit dus niet de pest kan zijn.
Vanmorgen is de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang door een kernbom van de kaart geveegd. President Trump zegt in een tweet dat de bom van vandaag wellicht een vergelding is voor de bom die gisteren de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul wegvaagde.
Volgens experts van Shell zullen de ijskappen op de Noordpool reeds volgende zomer geheel gesmolten zijn. De Nederlandse regering raadt iedereen aan om extra zwemlessen te nemen.

Dan nu nog het weerbericht. Jan, wat staat ons morgen te wachten?